zondag 20 juli 2008

Dag 2: 20 juni 2008

Et voila, the day after net zoals the day before: met gans de groep, hop in de limousine. Tijd voor ontsp ... –euh ernst want vandaag was Oracle Headquarter aan de beurt. We werden daar getrakteerd op 3 technische sessie’s rond Jdeveloper, Webcenter en Linux. Vooral die laatste sessie is wel bijgebleven omdat hij gegeven werd door een Vicepresident van Oracle. Hij heet Wim Coekaerts en, jawel hoor: ’t is een Vlaming en de persoon die de grootste indruk op iedereen van ons achtergelaten heeft. Hij vertelde gepassioneerd (in het Nederlands) over het hoe en waarom van Oracle Enterprise Linux en de filosofie erachter. Zonder kostuum, zonder holle buzzwords maar met een enorme passie en enthousiasme. Een voorbeeld voor ons allen.
Ook werden we daar getrakteerd op een rondleiding in de Oracle-torens en op een heel lekkere lunch... Larry zijn we dit jaar niet tegengekomen maar we voelden zijn geest daar wel rondhangen. Ondertussen stond de limousine op ons te wachten om ons terug te voeren naar ons hotel waar we ons moesten klaarmaken voor een wat sportievere activiteit. We gingen Segway rijden.

Voor wie het nu hoort donderen in Keulen: kijk eens naar onderstaand filmpje of zoek het eens op. Het ziet er niet gemakkelijk uit, maar was het eigenlijk wel. Ik heb het zelfs geprestreerd om niet te vallen, iets wat bij mij toch wel speciaal is met zo van die toestanden. Na een korte initiatie konden we de straat op en hoe meer we het deden, hoe meer we de smaak te pakken kregen. Een wedstrijdje kon dus niet uitblijven.
Na een aantal uurtjes in de hitte, SF daarmee onveilig gemaakt te hebben, hebben we nog iets gedronken en ons klaargemaakt voor het avondeten. Vandaag stond er een lekkere italiaan op het menu, en daarna hebben we eens geproefd van het nachtleven. Kwestie in de stemming te komen voor wat morgen ging volgen: Las Vegas.
Mijn aantal uur nachtrust werd weer tot het minimum beperkt, maar op den duur went een mens daaraan hé

Geen opmerkingen: