zondag 20 juli 2008

Dag 1: 19 Juni 2008

Geheel tegen mijn verwachtingen in, won ik de Are You The Smartest Contest voor Ordina. En geheel tegen de Ordinatraditie’s in, ging ik als winnaar toch mee naar de Verenigde staten. Iets wat ik me niet beklaagd heb overigens.
Wat doen zo’n bende databasenerds daar, vraag je je af? Wel, vooral weinig slapen !
Het begon al op het vliegtuig. Op het onmogelijke uur kwart voor vijf moesten we klaar staan aan het Oracle gebouw in Diegem. Voor de mensen die niet denken in 24-uurssysteem: kwart voor 5 ’s morgens dus. Vanzelfsprekend, hoor ik jullie denken maar zo vanzelfsprekend was dat niet voor een bepaalde deelnemer. Hij was er van overtuigd geweest dat we maar in de late namiddag gingen vertrekken, en werd dus rond 5 uur wakkergebeld met het goede nieuws dat hij zijn vlucht aan het missen was. Wat dan ook gebeurde. Gelukkig kon hij een latere vlucht nemen zodat hij een aantal uur na ons in San Francisco arriveerde.
Je denkt: we slapen wel op het vliegtuig, maar als je dan vele uren later arriveert in de verenigde staten , waar daar de dag nog maar begonnen is, kom je tot de vaststelling dat je niks geslapen hebt. Een jetlag was het gevolg. Maar, wees eens eerlijk: je zit in Amerika, je bent een man, je bent jong en dus nog zo fit als een visje: dan ga je een jetlag uw dag toch niet laten kapotmaken zeker?
En zo kwam het dat we enkele uren later genoten van een budweiser (en nog één en nog één) op een terrasje op Pier 39 in Fisherman’s Wharf en we daar op het lumineuze idee kwamen om met een tandem de Golden Gate Bridge te beklimmen. Tof idee, fijne ervaring maar dat hadden we (en ik vooral) serieus onderschat. Met een tandem rijden is niet zo makkelijk als het lijkt, weegt ook zwaarder en als je bij de eerste beklimming je ketting al verliest vloek je wel eventjes. Gelukkig maken het uitzicht en de San Francisco sfeer veel goed. SF is echt een heel toffe, jonge, sportieve stad waar een bepaalde positieve spirit van uit gaat.


Ook al waren we allemaal heel moe: we waren wel blij dat we ook van de eerste dag ten volle hebben kunnen genieten. Lekker gegeten daar, geproefd van de lokale specialiteiten, in ons bedje gekropen... en niet of nauwelijks geslapen.

Nochtans aan de bedden lag het niet. We logeerden in Hyatt en daar waren de kamers meer dan in orde. In Amerika krijg je meestal kingsize-bedden, en dat was hier niet anders. Verder een heel mooie lobby, een open zwembad en bubbelbad op de derde verdieping en een lekker ontbijtbuffet. Veel meer moeten we niet hebben, alhoewel een limousine niet kan ontbreken natuurlijk

Geen opmerkingen: